Vladimir Voronin: Alegerile anticipate vor fi o salvare pentru popor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Partidul Comuniştilor este gata pentru alegeri parlamentare anticipate. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi o salvare pentru poporul Republicii Moldova. Declaraţia aparţine preşedintelui PCRM Vladimir Voronin şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, , transmite IPN.

Liderul comuniştilor susţine că trebuie să se revină neapărat la alegerea Parlamentului în baza sistemului electoral proporţional. În opinia politicianului, în baza actualului sistem mixt de vot este mai uşor de cumpărat voturile.

Vladimir Voronin spune că doar după ce s-ar trece înapoi la sistemul proporţional se vor putea organiza noi alegeri parlamentare. Acest lucru ar trebui să se întâmple sub un control internaţional foarte strict.

Despre eventuale coaliţii în noul Parlament, Vladimir Voronin admite că preşedintele Igor Dodon ar fi putut să meargă din nou la Moscova pentru a cere permisiunea ca Partidul Socialiştilor să creeze majoritate ori cu Partidul Democrat, ori cu blocul ACUM. „Aţi observat şi cât de des se întâlneşte Pavel Filip cu ambasadorul Rusiei la Chişinău? Se întâlnesc atât de des. Până acum aţi văzut aşa mişcări? Nu. Înseamnă că ei vor să ceară permisiune să facă această coaliţie”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite