Valeriu Munteanu: Dacă Blocul ACUM va anunţa că formează două fracţiuni, aceasta va fi o normalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Dacă săptămâna viitoare blocul ACUM va anunţa că formează două fracţiuni în Parlamentul nou ales, acest lucru va fi o normalitate. Decizia le aparţine şi au tot dreptul să facă acest lucru. Declaraţia aparţine fostului vicepreşedinte al Partidului Liberal, fost candidat al blocului la alegerile parlamentare, Valeriu Munteanu, transmite IPN.

„Culmea ar fi să fie o singură fracţiune şi acolo să nu fie unitate. Mai bine să fie două, dacă asta o vor decide ei şi, respectiv, să existe mai departe unitatea”, a menţionat Valeriu Munteanu la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Politicianul spune că formula oportună ar fi ca blocul să se despartă în două fracţiuni, dar nu în trei aşa cum se discută în spaţiul public că ar putea să se întâmple.

„Există acordul de constituire a blocului, format din două partide, ceilalţi au fost lăturaşi la toată chestia asta, unii au susţinut condiţionat, alţii necondiţionat”, notează Valeriu Munteanu.

Fostul liberal spune că după alegeri copreşedintele blocului ACUM, Andrei Năstase, i-a propus să colaboreze mai departe.

„Şi domnul Năstase conştientizează, şi ceilalţi lideri din blocului ACUM, că în situaţia complicată creată în Republica Moldova doar unindu-ne eforturile putem să rezistăm şi putem să ne mişcăm înainte pozitiv şi nu negativ, pentru că poate să existe o degradare. Iar să pierzi oameni în momentul în care aceştia există, când încă n-au plecat din Moldova şi vor încă să pună umărul, eu cred că aceasta este o iresponsabilitate”, a declarat politicianul.

Întrebat dacă va candida la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu nu a dat un răspuns clar.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite