Răzbunarea Kremlinului: Mai mulți oficiali moldoveni au interdicție de intrare în Rusia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 deputați ai partidului Puterii au interdicție de intrare în Rusia, decizie luată de Ministerul rus de Externe și despre care a fost informat ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, în timpul convocării de astăzi la sediul instituției.

11 deputați PAS au interdicție de intrare în Rusia. FOTO: Shutterstock
11 deputați PAS au interdicție de intrare în Rusia. FOTO: Shutterstock

,, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă L. Darii a fost chemat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei. Partea moldovenească a exprimat un protest puternic în legătură cu persecuția în curs de motivare politică a mass-media în limba rusă din Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile lor. L. Darii a fost informat că, drept măsură asimetrică, intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de funcționari ai Republicii Moldova”, anunță reprezentanții Ministerului rus de Externe.

Prin urmare, 11 parlamentari din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiunea de guvernământ din țara vecină, nu pot intra în Federația Rusă:

,,1.     Viorel Barda

2.     Adrian Belîi

3.     Larisa Voloh

4.     Vitalie Gavrouc

5.     Maria Gonța

6.     Liliana Grosu

7.     Natalia Davidovici

8.     Alina Dandara

9.     Dorian Istratii

10.   Mariana Cușnir

11.   Mihail Leahu”, potrivit informațiilor oferite de surse ,,Adevărul.ro”.

Reacția Chișinăului

Reprezentanții Ministerului moldovean de Externe au reacționat în urma acestei decizii, afirmând că aceasta nu-i va opri să întreprindă acțiuni menite să pună capăt dezinformării, atacurilor hibride și destabilizării țării.

,,Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat Igor Zaharov, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău.

Luna trecută, licențele posturilor Orizont, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, controlate de oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, au fost suspendate la propunerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pentru că televiziunile ar fi dezinformat la comanda Kremlinului, inclusiv pentru influențarea alegerilor locale din data de 5 noiembrie.

Tot atunci, directorul SIS a anunțat și blocarea a 31 de site-uri, între care 21 coordonate de Rusia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite