Racolau moldovence şi le obligau să se prostitueze în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele ajungeau în Turcia
Fetele ajungeau în Turcia

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Departamentului de poliție Ministerul Afacerilor Interne au reţinut o persoană care face parte dintr-o grupare care racola și trafica moldovence în Turcia, în scop de exploatare sexuală.

Este vorba de un bărbat de 22 ani, locuitor al satului Antoneşti, din raionul Ştefan Vodă, neangajat în câmpul muncii. Potrivit ofițerilor, din aceeaşi grupare fac parte şi alţi bărbaţii din Moldova, dar şi din alte ţări. Cei din Moldova aveau sarcina de a racola potenţialele victime, de a le perfecta actele necesare, iar mai apoi de la le transporta în Moscova.

Ajunse în Rusia, victimele erau întâmpinate de alţe persoane care le transportau în Turcia unde erau preluate de către membrii grupării şi repartizate în baruri, cluburi de noapte, cazinouri, hoteluri.Colaboratorii Centrului în colaborare cu angajaţii Serviciului de Grăniceri din Republica Moldova au identificat o victimă a traficului la punctul de trecere a frontierei de stat din localitatea Otaci. Fata are 18 ani şi este din Capitală.

În cadrul audierii, tânăra a recunoscut că a fost convinsă şi îndemnată de o persoană să plece în orașul Moscova, iar mai apoi în Turcia.Bărbatul care a racolat-o a fost reținut, ulterior acesta şi-a recunoscut vina. CCTP continuă investigaţiile pentru a stabili toate circumstanțele și complicii implicaţi în acest caz.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite