Proces facilitat de trecere a frontierei la Palanca-Maiaki-Udobnoe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

A fost facilitat procesul de trecere a frontierei moldo-ucrainene prin punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Conducerea Poliţiei de Frontieră precizează că, după consultări cu colegii ucraineni, a fost luată decizia de a schimba procedura standard de operare, transmite IPN.

Astfel, de la ora 09.00, refugiaţii sunt urcaţi la bariera de la intrarea în punctul de trecere a frontierei, după care intră pe pista de control, unde se efectuează controlul de frontieră şi cel vamal, din partea celor patru structuri de frontieră.

„După finalizarea procedurilor, autocarele se deplasează către centrele de triere sau plasament”, anunţă şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi.

În această dimineaţă, la ora 08.00, se atesta flux majorat la intrarea în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe şi Basarabeasca – Serpniovo, iar la ieşirea din ţară – la punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti – Galaţi.

Poliţia de Frontieră precizează că toate punctele de trecere a frontierei atât cu România, cât şi cu Ucraina, sunt funcţionale. Se recomandă să fie folosite toate, pentru a nu le supraaglomera pe unele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite