Premierul Iurie Leancă va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Iurie Leancă, la prezentarea echipamentului lotului olimpic al Republicii Moldova FOTO: gov.md
Premierul Iurie Leancă, la prezentarea echipamentului lotului olimpic al Republicii Moldova FOTO: gov.md

Spre deosebire de şeful statului, Nicolae Timofti, prim-ministrul Iurie Leancă va merge la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, care demarează pe 7 februarie.

În cadrul emisiunii „Bună Seara“ de la postul public de televiziune Moldova 1, Leancă a declarat că la eveniment se va întâlni cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, şi va folosi acest prilej inclusiv pentru a discuta despre posibilitatea reluării exporturilor de vinuri moldoveneşti în Rusia, transmite IPN.

„Nu am primit nicio informaţie timp de o lună. Vom depune eforturi să revenim pe piaţa rusă, dar totodată ne vom extinde zona de activitate în Uniunea Europeană. Sunt optimist că vinurile îşi vor regăsi cumpărătorul, important este să ne axăm pe calitate“, a spus Iurie Leancă.

Până acum, mai mulţi şefi de state au declarat că nu vor veni la la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci . Printre aceştia se numără preşedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama, preşedintele Franţei Francois Hollande, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti a anunţat în luna decembrie că nici şeful statului nu va pleca la Soci, fără a expune motivele deciziei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite