O nouă „coştereaţă“ în centrul Chişinăului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Chirtoacă nu mai este sigur dacă e cazul ca la staţia de pe bulevardul Ştefan cel Mare, în apropierea scuarului Europa, să fie înălţată o cafenea. Asta după ce un portal de ştiri a informat opinia publică despre o nouă construcţie din centrul Capitalei.

„În mod normal, clădirea ar trebui să se încadreze în aspectul arhitectural al oraşului. Oamenii nu au nimic împotriva construcţiilor moderne. Dar şi obiectivele moderne trebuie să aibă stil şi eleganţă”, a declarat edilul, fiind citat de unimedia.md.

„În privinţa integrării obiectivului în planul urbanistic general, eu nu văd o problemă în acest sens. Este o construcţie destul de îndrăzneaţă, o contrucţie proiectată de un arhitect tânăr. Comentatorii nu au înţeles dimensiunea construcţiei. Am rugat să fie afişat pe gardul care împrejmuieşte zona fotografii care ilustrează cum a arătat construcţia şi cum va arăta.

Eu nu pot să proiectez în acest fel, am altă educaţie arhitecturală, dar asemenea construcţie are dreptul la viaţă. Haideţi să avem un pic de răbdare. Să vedem ce va ieşi şi ulterior vom critica”, a punctat la rândul său viceprimarul Nistor Grozavu.

Agentul economic are certificat de urbanism pentru proiectarea reconstrucţiei staţiei, eliberat de Primărie. Aici urmează să fie înălţată o cafenea cu terasă de vară.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite