Maia Sandu, despre situaţia soldatului homosexual care refuză să revină în Armata Republicii Moldova: „Nu trebuie să admitem abuzuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat despre situaţia soldatului homosexual şi a anunţat că urmează să se întrunească cu ministrul Apărării pentru a lua o decizie în acest caz.

„Astăzi (n.r. - 19 noiembrie) voi avea o întrevedere cu ministrul Apărării, unde vom discuta despre diverse subiecte inclusiv şi această temă. Voi vedea care este reacţia ministerului şi ce va întreprinde, ca astfel de incidente să nu se mai repete. Noi respectăm toţi cetăţenii şi nu trebuie să admitem abuzuri, mai cu seamă în instituţiile statului. Voi vorbi cu ministrul şi despre planul de viitor al reformelor. O să revin cu informaţii mai cuprinzătoare despre acţiunile pe care le vom întreprinde”, a declarat Maia Sandu, citată de Realitatea.md.

Amintim că, recent, un tânăr pe nume Marin venea cu acuzaţii către militarii din armată, spunând că a fost hărţuit după ce s-a aflat despre faptul că este gay. În acest context, tânărul spunea că nu se va mai întoarce în armată după concediu, chiar dacă poate fi cercetat penal pentru dezertare.

Totul ar fi pornit după ce tânărul a împrumutat telefonul unui şef să vorbească cu iubitul său, fără a şti că telefonul dat înregistrează discuţiile. Convorbirea a fost ascultată, iar informaţia despre homosexualitatea tânărului a fost făcută publică. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite