Eduard Bănăruc: I-am dus lui Vicol un stick unde erau filmaţi doi funcţionari corupţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, reacţionează după ce în presă au părut stenograme în urma interceptării discuţiilor telefonice dintre acesta şi fostul şef al Fiscului, Nicolae Vicol. El spune că acestea au fost folosite cu scopul de a-l denigra pe el şi pe echipa din care face parte. El susţine că făcuse o faptă nobilă - a dat pe mâna Fiscului doi presupuşi angajaţi care estorcau bani pe de la un agent economic.

„Sânt nevoit să vin cu unele precizări. În toamna anului trecut am recepţionat un plic anonim în care era un stick cu imagini video precum că doi presupuşi angajaţi ai Inspectoratului Fiscal de Stat estorchează mită de la un agent economic. L-am contactat imediat pe şeful IFPS şi i-am pus la dispoziţie aceste imagini pentru ca D-lui să ia măsurile ce se impun“, se arată într-un comunicat trimis jurnaliştilor de către Eduard Bănăruc.

„Publicarea ulterioară în presă a discuţiei respective cu domul Vicol m-au convins încă o dată că, de fapt, acest caz a fost folosit pentru denigrarea mea şi a echipei din care fac parte, chiar dacă acei ce stau în spatele respectivei acţiuni cunosc mai bine ca oricine că eu am procedat legal. Îmi exprim indignarea că o acţiune perfect legală a mea şi care a avut drept scop sancţionarea a doi funcţionari corupţi a fost utilizată în cel mai murdar şi josnic mod pentru a mă compromite“, mai spune secretarul general adjunct al Guvernului.

El face apel către mass-media să nu se lase antrenată în lupte politice iniţiate de cei certaţi cu legea şi cu bunul simţ.

Ieri, pe blogul lui Pavel Gavrilov a fost publicată stenograma unei convorbiri din octombrie 2012, purtată între şeful FiscuIui, Nicolae Vicol şi cu Eduard Bănăruc, secretar-adjunct al Guvernului, în care ultimul îi spune că inspectorii fiscali "ar fi cerut ruble de la o companie".

Mai mult! Bănăruc se laudă că rezultatele controlului urmau să ajungă la Procuratură şi chiar să fie făcute publice, dar el a reuşit să stopeze acest lucru, dar precizează că ei, adică controlorii fiscali ar fi luat "trei kile de iepuri", care ar urma să fie întoarse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite