DOCUMENT Procurorii despre bărbatul învinuit de dublul omor de pe traseul Chişinău-Ialoveni şi ţinut în arest 19 luni: „Nu avem probe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Fiodoruc a fost lăsat la libertate după 19 luni de arest. Foto: Ziarul de Gardă
Vladimir Fiodoruc a fost lăsat la libertate după 19 luni de arest. Foto: Ziarul de Gardă

Procurorii au încetat urmărirea penală în privinţa lui Vladimir Fiodoruc (32 de ani), unul din cei doi fraţi învinuiţi în dosarul dublului omor de pe traseul Chişinău-Ialoveni din septembrie 2010. Bărbatul a primit ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală după 19 luni de arest. Oamenii legii recunosc că nu au suficiente probe care le-ar permite să-l cerceteze şi în continuare.

„Urmărirea penală urmează a fi încetată. Organul de urmărire penală nu a administrat probe pertinente şi concludente care ar confirma săvârşirea infracţiunii de către Vladimir Fiodoruc“, potrivit documentului semnat de Denis Rotaru, procuror în Secţia exercitarea urmăririi penale pe cauze excepţionale.

Vladimir Fiodoruc a fost reţinut încă în mai 2011, în Turcia, fiind extrădat după 17 luni de detenţie. Adus acasă, bărbatul a fost lăsat în arest până la sfârşitul anului 2012. Între timp şi fratele său, Eugen, s-a aflat după gratii, la Psihiatrie, fiind acuzat de comiterea aceleiaşi crime. La mai bine de doi ani de la omor, judecătorii au obligat procurorii fie să transmită dosarul celor doi bărbaţi în instanţă, fie să-i scoată de sub urmărirea penală.

„Deocamdată, nu ne este clar ce se va întâmpla cu Eugen. Am primit un răspuns de la Procuratură prin care suntem informaţi că este prematur să fie scos de sub urmărire penală, aşa că rămâne şi în continuare învinuit. Voi insista fie ca dosarul să ajungă în instanţă, fie ca şi Eugen să fie scos de sub urmărire penală. Apoi ne vom adresa în instanţă ca să cerem despăgubiri pentru toată perioada în care cei doi fraţi au fost cercetaţi penal, fiind în arest pentru o perioadă atât de lungă. Dacă va fi cazul, vom ajunge şi la CEDO“, ne-a declarat avocatul Roman Chizilov.  

ordonanta

Material publicat cu susţinerea Fundaţiei Soros-Moldova în cadrul proiectului operaţional „Îmbunătăţirea respectării dreptului la libertatea şi siguranţa persoanei în Moldova“.


 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite