Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din R. Moldova, Serghei Demcenco, a fost reţinut

0
0
Serghei Demncenco
Serghei Demncenco

Directorul adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din Republica Moldova, Serghei Demcenco, a fost reţinut luni, 15 februarie, în dosarul escrocheriilor cu carduri bancare.

Informaţia a fost confirmată pentru deschide.md de surse apropiate anchetei. 

Amintim că, pe 12 februarie, Poliţia a anunţat că 12 persoane sunt suspectate de comiterea unui şir de escrocherii prin însuşirea banilor de pe cardurile bancare ale cetăţenilor. Doi dintre suspecţi, presupuşi organizatori, îşi ispăşesc pedepsele în locurile de detenţie, iar un alt suspect deţine funcţie de conducere în unul din penitenciarele din Republica Moldova. 

Direcţia de Poliţie Chişinău menţionează că, pe parcursul anului 2020 şi până în prezent, suspecţii ar fi însuşit de pe cardurile bancare ale cetăţenilor bani în sumă totală de 701,9 mii lei, fiind stabilite până acum 150 de cazuri. O parte din mijloacele financiare însuşite erau îndreptate pentru dezvoltarea şi menţinerea grupului criminal.

Suspecţii au vârstele cuprinse între 20 şi 45 ani, fiind originari din diferite raioane ale R. Moldova. Toţi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore, fiind plasaţi în izolator. Conform legislaţiei, aceştia riscă până la opt ani de închisoare.

Administraţia Naţională a penitenciarelor nu a venit deocamdată cu o reacţie la cazul comunicat de poliţie.


Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite