Bugetarii ar putea primi salarii mai mari cu 70 de lei. Guvernul încă nu ştie de unde va lua bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetarilor li s-ar putea mări salariile cu 10%, ceea ce înseamnă 70-100 de lei. Parlamentul a adoptat în prima lectură proiectul de lege propus de comunişti, transmite IPN.

Deputaţii comunişti, autorii proiectului de lege, au spus că această măsură îi va ajuta pe cetăţenii angajaţi în sfera bugetară să facă faţă majorării tarifelor la energia electrică şi la gazele naturale.

Oleg Reidman a spus în plenul Parlamentului că majorarea salariului de bază al bugetarilor cu 10% înseamnă o majorare cu circa 70-100 de lei. Aceasta este necesar, deoarece odată cu majorarea tarifelor la energia electrică şi la gazele naturale, cheltuielile pentru serviciile comunale per cap de locuitor se vor majora cu 76 de lei. Potrivit deputatului comunist, această majorare înseamnă acordarea a circa 400 de milioane de lei suplimentar pe an din bugetul de stat.

Oxana Domenti, preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, a comunicat că Guvernul a avizat negativ acest proiect de lege pe motiv că nu a identificat resursele necesare pentru a acoperi financiar aceste majorări de salarii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite