VIDEO Ministru pakistanez asasinat pentru că lupta pentru eliminarea pedepsei cu moartea pentru blasfemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul pakistanez al Minorităţilor Religioase, creştinul Shahbaz Bhatti, a fost ucis astăzi de persoane necunoscute care au deschis focul asupra maşinii sale, aflate într-un cartier de lux al capitalei Islamabad. Bhatti a ajuns la spital deja decedat, au precizat surse medicale citate de BBC News.

"Era mort când a sosit la spital", a declarat doctorul Azmatullah Qureshi, purtător de cuvânt al unuia dintre cele mai mari spitale din Islamabad, Shifah.

Vezi reportaj VIDEO cu asasinatul lui Bhatti

Atacatorii, cel puţin doi bărbaţi pe motocicletă, au fugit cu un autoturism Suzuki după ce au tras cu arma asupra maşinii lui Bhatti, transmite BBC News. În momentul asasinatului, el nu era însoţit de gărzile sale de corp sau de autovehiculul folosit ca escortă de siguranţă, după cum este procedura standard pentru toţi miniştrii pakistanezi.

Vezi VIDEO cu ministrul pakistanez care şi-a prezis moartea cu patru luni înainte să fie asasinat

Shahbaz Bhatti (42 de ani), singurul ministru creştin al Cabinetului, a primit mai multe ameninţări cu moartea pentru că a cerut scoaterea din vigoare a legii care prevede pedeapsa cu moartea pentru blasfemie.

Al doilea demnitar asasinat de la începutul anului

Acesta este al doilea asasinat al unui demnitar în Pakistan, înregistrat de la începutului lui 2011. În ianuarie, a fost ucis guvernatorul regiunii Punjab pentru că a luat apărarea unei creştine condamnate la pedeapsa capital, după ce l-a "insultat" pe profetul Mahomed.

În Pakistan, blasfemia la adresa Islamului este pedepsită cu moartea. În ultima vreme, au apărut tot mai multe critici la nivel guvernamental, potrivit cărora aceasta lege este folosită ca mijloc de persecuţie a minorităţilor religioase.

De două luni, manifestaţiile împotriva modificării legii privind blasfemia s-au multiplicat în ţară, iar Guvernul pakistanez, sub presiunea străzii, repetă neîncetat că nu are nici o intenţie să susţină amendamentul prezentat de unii parlamentari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite