Universităţile din Afganistan se redeschid după şase luni. Femeile încă nu ştiu dacă vor avea voie să participe la cursuri

0
0
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Universităţile publice din Afganistan vor fi redeschise în februarie, după ce au fost închise de talibani în august, a anunţat duminică ministrul interimar al învăţământului superior taliban, Shaikh Abdul Baqi Haqqani, notează Reuters.

Universităţile care se află în regiunile cu clima mai caldă vor fi redeschise pe data de 2 februarie, iar cele din regiunile mai reci vor fi redeschise pe data de 26 februarie, a anunţat ministrul interimar al învăţământului superior, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta nu a precizat însă dacă şi studentelor li se va permite să revină la cursuri. Oficialii talibani au sugerat în trecut că ele ar putea continua să studieze, dar în clase separate de bărbaţi, potrivit libertatea.ro. 

Cu toate acestea, majoritatea fetelor nu s-au putut întoarce la cursuri, deşi unele licee sau universităţi private sunt deschise. În alte cazuri, fetele au fost separate de colegii lor cu ajutorul unor draperii sau cu pereţi de carton, instalaţi în mijlocul clasei.

Accesul la educaţie al fetelor este una dintre solicitările guvernelor occidentale, în contextul în care talibanii caută ajutor extern şi dezgheţarea activelor aflate în alte state. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite