Un oraş din Noua Zeelandă şi-a concediat „vrăjitorul oficial” pentru că vrea să se modernizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christchurch renunţă la serviciile vrăjitorului oficial FOTO captură
Christchurch renunţă la serviciile vrăjitorului oficial FOTO captură

Muncipalitatea din oraşul neozeelandez Christchurch a anunţat că renunţă la serviciile vrăjitorului oficial, după 23 de ani, relatează The Guardian.

Pe numele său adevărat Ian Brackenbury Channell, 88 de ani, a fost plătit de primăria oraşului Christchurch pentru servicii de promovare prin „activităţi de vrăjitorie şi alte acte magice” contra unui salariu de 16.000 de dolari americani pe an. 

Muncipalitatea a plătit în total 368.000 de dolari pentru serviciile sale în cei 23 de ani de contract.

Vrăjitorul oficial s-a născut în Anglia şi se ocupă de spectacole de magie şi divertisment din 1976, când a sosit în Noua Zeelandă.

Iniţial, consiliul oraşului a încercat să interzică aceste reprezenta'ii stradale, dar a fost oprit de proteste publice. În 1981, Asociaţia Directorilor Galeriilor de Artă l-a numit „operă de artă vie”, iar în 1990 premierul neozeelandez Mike Moore i-a propus postul de vrăjitor.

„Sunt preocupat de faptul că actele dvs. nu sunt la dispoziţia întregii naţiunii”, i-a scris primarul de atunci lui Channell, punându-i în vedere că este urgent având în vedere că domeniul incantaţiilor, binecuvântărilor şi blestemelor şi „alte afaceri supranaturale” depăşesc competenţele „simplilor premieri”.

Vrăjitorul a executat dansuri ale ploii în timpul perioadelor de secetă din Noua Zeelandă şi Australia, iar în 2009 a primit medalia serviciilor coroanei.

Anul acesta, vrăjitorul a observat în cadrul unei emisiuni de comedie că femeile sunt viclene şi alunecoase, păcălind bărbaţii naivi, dar „el le iubeşte, le iartă mereu”.

„N-am lovit încă o femeie. Să nu cumva să dai într-o femeie că se învineşesc uşor şi apoi le va spune vecinilor şi prietenelor, şi atunci dai de bucluc”, a spus el.

Consiliul oraşului Christchurch i-au trimis vrăjitorului o scrisoare în care i-a mulţumit pentru serviciile sale, informându-l că nu mai este angajat al primăriei.

Purtătoarea de cuvânt a primăriei a explicat că a fost o decizie dificilă şi că el va fi pe vecie parte din istoria Christchurch”.

Oraşul îşi schimbă viziunea de promovare menită să „evidenţieze un oraş vibrant, divers şi modern, atractiv pentru locuitori, ca şi pentru turiştii din ţară şi străinătate, oamenii de afaceri şi muncitorii migranţi calificaţi”.

Vrăjitorul a spus că primăria a renunţat la contractul cu el pentru că nu mai corespunde „vibraţiilor” oraşului şi îl consideră un agitator.

„Vor să spună că sunt bătrân şi plictisitor. Totuşi, nu mai e unul ca mine în Christchurch. Doar că nu le place de mine pentru că ei sunt nişte birocraţi anoşti pe care nu-i place nimeni, în timp ce pe mine mă iubesc toţi”, a reacţionat bărbatul. 

Channell a declarat pentru portalul local Stuff că va continua să meargă prin oraş şi să vorbească cu publicul, aşa cum a făcut întotdeauna.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite