Un alt caz de viol şi crimă asupra unei fetiţe de nouă ani zguduie India. Un preot, unul dintre suspecţi: „Mergeţi acasă, nu plângeţi şi nu strigaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnici şi activişti protestează lângă un crematoriu din Delhi unde ar fi fost violată şi ucisă o fetiţă de nouă ani FOTO EPA-EFE
Localnici şi activişti protestează lângă un crematoriu din Delhi unde ar fi fost violată şi ucisă o fetiţă de nouă ani FOTO EPA-EFE

Un alt caz înfiorător de viol urmat de crimă asupra unei fetiţe în vârstă de nouă ani din casta Dalit a zguduit India, stârnind proteste masive şi revoltă publică, dar şi dispute politice, relatează The Independent.

Fata era fiica unui cuplu extrem de sărac care supravieţuia din colectarea materialelor reciclabile şi cerşit pe lângă templele din capitala Delhi.

Fetiţa a fost trimisă după apă la un crematoriu, dar nu s-a mai întors. Porniţi în căutarea ei, părinţii i-au descoperit trupul fără viaţă şi cu urme de lovituri pe o bancă din apropierea crematoriului.

Preotul şi alţi trei bărbaţi le-au spus că fetiţa s-a electrocutat şi să meargă acasă, că se vor ocupa ei de incinerare.

„Mergeţi acasă, nu plângeţi şi nu ţipaţi”, i-ar fi spus preotul.

„Când m-am dus acolo, m-a anunţat că fata mea e moartă. L-am întrebat cum a murit. Când le-am cerut să sune la poliţie, el (preotul) a refuzat.

A făcut presiuni asupra mea să incinereze corpul imediat şi a încercat să mă convingă să nu chem poliţia - pentru că, dacă fac asta, va fi un proces lung, iar fiica mea va fi transportată la spital unde i se vor preleva şi vinde organele”,  a dezvăluit mama copilei postului NDTV.

 Familia a reuşit să-l oprească pe preot cu ajutorul unor localnici care s-au implicat în stingerea focului, însă corpul a fost ars aproape în totalitate.

Medicii legişti, citaţi de un ofiţer de poliţie de rang înalt, au spus că arsurile sunt prea extinse pentru a mai putea extrage dovezi.

Anchetatorii vor căuta eventuale urme ale agresiunii sexuale pe hainele fetei.

Mama victimei a mai dezvăluit că poliţia i-a lăsat să aştepte ore în şir în încăperi separate şi soţul ei a fost bătut.

Ministrul capitalei Delhi a vizitat familia fetei după ce a fost acuzat că nu a reacţionat la momentul când crima a devenit publică. El a transmis că familia va primi compensaţii de un milion de rupii (peste 10.000 de dolari americani) şi a anunţat deschiderea unei anchete.

Incidentul a dat naştere unei dipute politice, după ce primul care a mers să vorbească cu familia victimei a fost liderul opoziţiei indiene, Rahul Gandhi.

„Am vorbit cu familia care nu vrea decât să se facă dreptate, nimic altceva. Ei mi-au spus că nu li s-a oferit justiţie şi că au nevoie de ajutor. Vom face asta”, a spus el.

Cei patru au fost arestaţi şi pot fi puşi sub acuzare pentru agresiunea sexuală a unui copil şi infracţiuni legate de sistemul de caste recunoscut oficial în Constituţie.

Anul trecut o adolescentă din casta dalit, ultima în ierararhia castelor,  a fost incinerată cu forţa de autorităţi după ce a fost violată şi ucisă.

În India membrii castelor inferioare, cu o istorie lungă de opresiune, sunt în special vulnerabili la asemenea violenţe. Potrivit Biroului de statistică a criminalităţii la nivel naţional, în 2019 au fost înregistrate peste 45.000 de cazuri de infracţiuni legate de caste dintre care circa 3.500 au fost de viol.

Din 8.000 de cazuri care au ajuns la tribunal, 1.100 au fost pentru acuzaţii de viol.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite