Trei soldaţi NATO şi un angajat al coaliţiei au fost ucişi în Afghanistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei soldaţi din cadrul forţelor NATO şi un civil care lucra pentru coaliţia militară internaţională au fost ucişi duminică în Afghanistan, în urma a trei atacuri separate, a informat agenţia de ştiri Reuters.

În estul Afghanistanului, un soldat NATO şi un civil au murit în urma unui schimb de focuri, iar cel de-al doilea soldat a fost ucis la scurt timp din cauza unui atentat cu bombă. Al treilea soldat a murit în aceeaşi zi în sudul capitalei Kandahar, fiind victima unei explozii, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al forţelor NATO.

ISAF nu a dezvăluit identitatea şi naţionalitatea victimelor, însă cei mai mulţi soldaţi ai trupelor Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) din sudul şi estul Afghanistanului sunt trimişi din Statele Unite ale Americii.

Cele trei atacuri care s-au soldat cu moartea a trei oameni au atras din nou atenţia asupra pericolelor zilnice la care sunt supuse trupele ISAF, deşi o mare parte din sarcini au fost predate forţelor de securitate afgane înainte de retragerea trupelor americane, planificată pentru anul 2014.

 

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite