SUA şi Coreea de Sud se pregătesc în cazul unui atac pornit de la Phenian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aliaţii au încheiat un acord în cazul în care conflictul dintre cele două Corei va escalada.  FOTO: Reuters
Aliaţii au încheiat un acord în cazul în care conflictul dintre cele două Corei va escalada.  FOTO: Reuters

Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud au semnat un nou acord militar, care specifică modul în care cei doi aliaţi vor comunica şi cum vor reacţiona în cazul unui viitor atac din partea Coreei de Nord, informează agenţia de presă Reuters.

Încheierea acordului a venit în contextul în care liderul de la Phenian a lansat tot mai multe ameninţări către cele două ţări aliate după ce au organizat mai multe exerciţii militare comune, dar şi din cauza recentelor sancţiuni aplicate de ONU ca răspuns la programul nuclear dezvoltat de Coreea de Nord.

Oficialii de la Seoul au declarat luni că acordul internaţional are scopul de a contracara un eventual atac din Coreea de Nord, însă nu au fost dezvăluite mai multe detalii, potrivit Reuters.

Discuţiile privind planul de cooperare au început după ce o artilerie a armatei nord-coreene a atacat în 2010 o insulă sud-coreeană, eveniment care s-a soldat cu patru morţi.

De asemenea, aliaţii au stabilit un plan separat de acţiune în cazul unui război total care se poate declanşa în Peninsula Coreeană.

Armata Statelor Unite are 28.500 de soldaţi trimişi pe teritorul sud-coreean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite