Soldat azer ucis la graniţa cu Armenia. Erevanul dezminte incidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Un soldat azer a fost ucis sâmbătă de un lunetist al forţelor armate armene la graniţa dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul Apărării din Azerbaidjan într-un comunicat, informaţia fiind dezminţită imediat de Erevan, relatează AFP şi Reuters.

Foto EPA EFE (arhivă)
Foto EPA EFE (arhivă)

„Soldatul a fost ucis în această după-amiază” în regiunea Kelbajar (...) din satul Kut din Armenia şi „unităţi ale forţelor armate azere iau măsuri de represalii”, a adăugat el, notează Agerpres. 

La rândul său, Armenia a negat orice implicare, Ministerul Apărării afirmând pe Telegram că această „declaraţie” conform căreia „unităţi armene au deschis focul asupra poziţiilor azere” (...) „nu corespund realităţii”.

După victoria fulgerătoare a Azerbaidjanului, săptămâna trecută, şi capitularea separatiştilor armeni din Nagorno-Karabah, enclava a decretat joi dizolvarea istorică, de la 1 ianuarie, a tuturor instituţiilor sale.

În total, aproape 600 de morţi au fost înregistraţi în urma ofensivei militare lansate de Baku. Republica separatistă Nagorno- Karabah a fost aproape în întregime părăsită sâmbătă de locuitorii săi, care au plecat în masă spre Armenia de teama represaliilor din partea Azerbaidjanului.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite