Securitatea europeană şi situaţia din Ucraina, teme de discuţie în cadrul Consiliului NATO-Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO Foto: EPA
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO Foto: EPA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că lunea viitoare vor avea loc discuţii cu Rusia „la nivel de ambasadori“ la sediul din Bruxelles al Alianţei, transmite AFP.

Discuţiile se vor desfăşura în cadrul formatului de dialog Consiliul NATO-Rusia, suspendat după anexarea Crimeei de către Moscova în martie 2014 şi reactivat în 2016.

Discuţiile se vor referi la „subiecte relevante pentru securitatea europeană, mai ales la Ucraina“, a precizat Stoltenberg, la sosirea la summitul Uniunii Europene, desfăşurat în plină perioadă de tensiuni între Moscova şi puterile occidentale.

Membrii Consiliului s-au mai reunit în acest an în zilele de 20 aprilie şi 13 iulie, pentru dezbaterea crizei în Ucraina, „precum şi a unor subiecte referitoare la activităţile militare, la transparenţă şi la reducerea riscurilor, şi pentru evaluarea situaţiei de securitate în Afganistan“, aminteşte NATO pe site-ul său, notează agerpres.ro.

Consiliul NATO-Rusia de luni va fi primul după alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, o victorie în urma căreia unii aliaţi europeni se tem de un comportament mai indulgent al Washingtonului faţă de Rusia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite