Rusia notifică Finlanda despre retragerea sa din acordul privind inspecțiile militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a notificat Finlanda despre încetarea acordului privind inspecțiile militare suplimentare. Această declarație a fost făcută marți de Ministerul Afacerilor Externe al republicii.

Granița ruso-finlandeză. Foto: EPA-EFE
Granița ruso-finlandeză. Foto: EPA-EFE

Astăzi, Finlanda a primit informații de la Rusia că se va retrage din acordul bilateral privind vizitele militare [de inspecție] suplimentare de la 1 iunie”, a declarat Ministerul finlandez de Externe într-un comunicat.

Acest acord este în vigoare din anul 2000 și prevedea două inspecții anuale: de către militari finlandezi din districtul militar de vest al Federației Ruse și de către experții militari ruși din Finlanda. Ultima dată când astfel de evenimente au fost organizate în format bilateral înainte de începerea pandemiei, a precizat Ministerul Afacerilor Externe al republicii.

Acordul a completat Documentul de la Viena adoptat în 2011 de membrii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. Acesta prevede, în special, un schimb larg de informații privind forțele armate, planificarea apărării și bugetele militare, inspecții, precum și notificarea reciprocă de către semnatari cu privire la anumite tipuri de activități militare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite