Putin a primit cea de-a doua doză de vaccin, dar rămâne în autoizolare. Cum se protejează liderul de la Kremlin de virus

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin va rămâne în autoizolare, chiar dacă a primit şi cea de-a doua doză de vaccin fabricat în Rusia. Încă de la începutul pandemiei, Putin a fost izolat şi a lucrat printr-un sistem video de la reşedinţa sa din afara Moscovei.

Vizitatorii săi trebuie să stea în carantină 2 săptămâni, înainte de a merge la el. 

„Putin va rămâne cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit Proekt, site de investigaţii rusesc, care a citat o persoană apropiată administraţiei prezidenţiale, conform Digi24.

Kremlinul a spus că, în urmă cu două săptămâni, Putin a primit a doua şi ultima doză a unui vaccin rusesc anti-Covid, pe care a refuzat să o numească.

Serviciul rus BBC a spus că au fost cheltuite miliarde de ruble pentru protecţia preşedintelui, iar măsurile au implicat carantinarea jurnaliştilor, şoferilor şi piloţilor care intră în contact cu el.

Primăvara trecută, Rusia a introdus unele dintre cele mai aspre restricţii din lume, cu frontiere blocate, afaceri închise şi circulaţie redusă. Majoritatea restricţiilor au fost ridicate acum în întreaga ţară, iar viaţa în Moscova a revenit la normal, la începutul anului 2021.

Conform presei ruse, Putin îşi propune să nu renunţe la măsurile de protecţie şi să lucreze în continuare în regim online.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite