Proteste în Sri Lanka: Premierul e dispus să demisioneze. Protestatarii i-au dat foc casei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ranil Wickremesinghe FOTO EPA-EFE şi Twitter
Ranil Wickremesinghe FOTO EPA-EFE şi Twitter

Premierul Sri Lankăi, Ranil Wickremesinghe, a declarat sâmbătă că este dispus să-şi dea demisia pentru a lăsa loc unui guvern de uniune naţională, transmite AFP.

GALERIE FOTO

„Pentru a asigura securitatea tuturor srilankezilor, premierul este favorabil acestei recomandări a responsabililor partidelor de opoziţie”, a anunţat biroul lui Wickremesinghe.

Această declaraţie survine la scurt timp după ce preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din palatul său. Sute de mii de persoane au înconjurat sâmbătă palatul lui Gotabaya Rajapaksa pentru a-şi exprima furia faţă de criza economică catastrofală prin care trece Sri Lanka.

Ulterior, protestatarii au mers şi la reşedinţa premierului şi i-au dat foc, după ce au avut loc ciocniri cu forţele de ordine în faţa reşedintei.  

„Preşedintele a fost escortat într-un loc sigur. El este în continuare preşedinte şi se află sub protecţia unei unităţi militare”, a spus o sursă din Ministerul Apărării pentru AFP.

Proteste in Sri Lanka - oamenii au intrat in vila preşedintelui FOTO Captură video

Protestatarii au intrat în casa preşedintelui 

Protestatarii din Sri Lanka au patruns in casa presedintelui FOTO Twitter

Sri Lanka este în incapacitate de plată încă din aprilie. Ţara asiatică, a cărei datorii externe se ridică la 51 de miliarde de dolari, a început negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un credit de salvare.

Te-ar putea interesa şi:

Protestarii din Sri Lanka au pătruns în casa preşedintelui şi au făcut baie în piscina lui. Cerinţele oamenilor scoşi în stradă de sărăcie

Cauzele crizei economice care a înfuriat mulţimea şi a dus la căderea familiei aflate la conducerea ţării

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite