Președintele Costa Ricăi consideră că ancheta privind traficul de influență împotriva sa este „absurdă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodrigo Chavez este acuzat că s-a amestecat în procedura de divorț a lui Leonel Baruch, membru al consiliului de administrație al grupului media CR Hoy, a informat mai devreme AFP.

Președintele Costa Ricăi, Rodrigo Chavez. Foto: Pagina oficială.
Președintele Costa Ricăi, Rodrigo Chavez. Foto: Pagina oficială.

Președintele costarican Rodrigo Chavez a numit ancheta declanșată împotriva lui și a mai multor membri ai guvernului, sub suspiciunea de trafic de influență, ca absurdă.

Este absurd, acum nu este momentul să vorbim despre asta”, a declarat miercuri ziarul local El Observador, citat de acesta. Anterior, agenția AFP, citând procurori, a raportat că dosarul a fost deschis în urma unei plângeri depuse de Leonel Baruch, care este membru în consiliul de administrație al grupului media CR Hoy. În mass media, Chavez a fost criticat în repetate rânduri.

Potrivit agenției, Baruch îl acuză pe Chavez și pe alți oficiali că se amestecă în procedurile sale de divorț și în disputa privind custodia copilului. Omul de afaceri susține că autoritățile au luat partea fostei sale soții, deoarece aceasta a participat la realizarea unui videoclip pentru rețelele de socializare, care a fost folosit de conducerea țării în scopuri proprii.

Conform legislației din Costa Rica, traficul de influență se pedepsește cu închisoare de la doi la cinci ani. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite