Patru migranţi, printre care un copil şi o femeie însărcinată, au murit înecaţi în apropierea Insulelor Canare

0
0
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Patru migranţi, printre care un copil şi o femeie însărcinată, au murit, vineri, în apropierea Insulelor Canare, după ce barca lor s-a scufundat. Alţi 40 de migranţi din Africa au fost salvaţi, anunţă autorităţile spaniole, potrivit Reuters.

Salvatorii au scos trupul unui băieţel din ocean, vineri după-amiază, în timp ce scafandrii se pregăteau să înceapă căutarea unei persoane care este în continuare dispărută. Anterior, din ocean au fost scoase corpurile unui bărbat şi a două femei, dintre care una însărcinată, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Alte peste 100 de persoane de pe alte două bărci au ajuns în siguranţă la mal. 

Unul dintre locuitorii insulei, care a fost martor al tragediei, a declarat că a început să scoată oamenii din apă imediat ce a alertat autorităţile.

„Am fugit din casă cu două geamanduri pe care le ţin acasă şi când am ajuns acolo a fost o nebunie. Am văzut un număr imens de oameni pe recif”, a spus Marcos Lemes.

Din grupul de migranţi salvaţi, 12 persoane, inclusiv doi bebeluşi şi doi copii mici, au fost transferate la spital.

O altă barcă cu 58 de persoane a ajuns la Fuerteventura, iar o a treia cu 52 de persoane a reuşit să ajungă pe mica insulă El Hierro.

Până în acest an, peste 5.700 de migranţi au trecut din Africa către arhipelagul Canarelor, de peste două ori mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă din 2020, care a înregistrat o creştere de opt ori faţă de 2019.

Un număr record de 850 de migranţi au murit pe traseu anul trecut, potrivit agenţiei Naţiunilor Unite pentru migraţie, care a sugerat că COVID-19 i-a determinat pe mulţi lucrători din industrii cu dificultăţi precum pescuitul sau agricultura să emigreze.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite