O groapă comună a fost descoperită în Mexic, în zona unde au dispărut 43 de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O groapă comună în care se afla un număr încă necunoscut de cadavre a fost descoperită sâmbătă în apropierea oraşului mexican Iguala, unde 43 de studenţi au dispărut în urmă cu opt zile, după atacuri cu gloanţe ale poliţiei locale şi grupărilor armate, potrivit unei surse din poliţie, citate de AFP.

"Am cercetat zona, apoi am găsit resturi umane efectuând lucrări de excavaţie", a declarat un agent de poliţie din statul Guerrero, prezent la locul descoperirii.

"Este dificil de stabilit dacă este vorba despre studenţii dispăruţi, pentru că trebuie realizate expertize şi găsite puncte comune cu persoanele căutate", a adăugat poliţistul.

Pe de altă parte, un reprezentant al poliţiei regionale a declarat că descoperirea gropii comune în apropiere de Iguala, la 200 de kilometri sud de Ciudad de Mexico, a fost posibilă datorită unei informaţii anonime.

Procurorul statului Guerrero, Inaky Blanco, a confirmat prezenţa la faţa locului a unor "experţi, anchetatori, a poliţiei şi forţelor armate", potrivit Milenio TV.

Cei 43 de tineri daţi dispăruţi de la 26 septembrie sunt elevi la o şcoală din apropiere de Chilpancingo, capitala statului Guerrero.

Studenţii veniseră la 26 septembrie, alături de zeci de alţi elevi de la aceeaşi şcoală, la Iguala, pentru a strânge fonduri şi a manifesta. Ei ocupaseră trei autobuze ale sistemului public de transport pentru a se întoarce acasă.

Poliţişti municipali şi bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au deschis focul asupra acestor autobuze, provocând moartea a trei persoane, iar alte atacuri armate s-au soldat cu alţi trei morţi în aceeaşi seară.

După aceste atacuri, 22 de poliţişti locali au fost arestaţi. Aceşti agenţi, care ar avea legături cu crima organizată locală, ar fi luat de asemenea zeci de studenţi cu maşinile lor şi i-ar fi dus într-un loc necunoscut.

Un mandat de arestare a fost emis de asemenea împotriva primarului din Iguala, Jose Luis Albarca, şi a responsabilului său pentru securitate, pentru implicare în violenţe. Ei sunt căutaţi în prezent, fiind daţi în urmărire.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite