Nigeria: Tragedie navală cu peste 100 de morți pe un râu din statul Kwara

0
Publicat:

Mai mult de 100 de persoane și-au pierdut viața în zona central-nordică a Nigeriei după ce un vas care transporta mai multe familii care se întorceau de la o nuntă s-a scufundat într-un râu, au anunțat autoritățile locale și poliția, conform Agerpres.

harta nigeriei
Foto: Nigeria Sursă: Arhivă Adevărul

Vasul care transporta mai mulți nuntași către statul Kwara din statul Niger s-a scufundat, au precizat poliția locală și biroul guvernatorului, care nu au făcut precizări cu privire la cauzele naufragiului.

Conform purtătorului de cuvânt al poliției statului Kwara, Okasanmi Ajayi, "până în prezent am numărat 103 morţi. Peste 100 de persoane au fost salvate iar "cercetările sunt în curs de desfăşurare, ceea ce înseamnă că bilanţul s-ar putea înrăutăţi în continuare", a adăugat el.

Ancheta preliminară a stabilit că victimele se întorceau din districtul Patigi, în statul Kwara, după ce au participat la o nuntă în statul Niger, potrivit biroului guvernatorului statului Kwara. Naufragiile pe râurile şi fluviile din Nigeria sunt întâlnite frecvent. Acest tip de tragedii au printre cause, de obicei, ambarcaţiunile supraîncărcate, proasta întreţinere a acestora sau nerespectarea regulilor de siguranţă. 

Anul trecut s-a produs un dezastru similar, atunci, 156 persoane care se aflau la bordul unui vas care se îndreptate spre statul Kebbi au dispărut. Majoritatea pasagerilor dispăruți erau femei şi copii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite