Iranul ameninţă cu reţinerea a 17 nave greceşti din Golful Persic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei Tasnim, reţinerea navelor greceşti s-ar putea întâmpla „dacă acţiunile distructive ale Greciei continu㔄.

Cel puţin 17 nave greceşti se află în prezent în Golful Persic şi ar putea fi reţinute de autorităţile iraniene „în cazul acţiunilor distructive continue ale Greciei”, arată agenţia de presă Tasnim .

Potrivit sursei, Grecia ar trebui, de asemenea, să ia măsuri cât mai curând posibil pentru a compensa daunele aduse tancului cu petrol iranian pe care l-a reţinut.

Vineri mai devreme, forţele Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice (IRGC, unităţile de elită ale Forţelor Armate iraniene) au reţinut două tancuri greceşti în Golful Persic. Înainte de aceasta, Nournews a raportat că autorităţile iraniene au decis să ia „măsuri punitive” de represalii împotriva Greciei pentru reţinerea unui tanc care transporta petrol iranian.

Serviciul de presă al Ministerului Grec al Politicii Maritime şi Insulare a informat joi cu privire la decizia de a transfera petrol iranian în Statele Unite, care a fost transportat de tancul Lana sub pavilion rusesc. Cisterna a fost reţinută în Grecia la jumătatea lunii aprilie şi putea transporta 115 mii de tone de materii prime.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite