Incendiu devastator într-o biserică din Egipt. Cel puţin 41 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite UPDATE

0
0
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Cel puţin 41 de persoane au murit şi 45 au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit, duminică, la biserica Abu Sifin din oraşul egiptean Giza, în care se aflau mii de credincioşi, au afirmat două surse din domeniul securităţii pentru Reuters.

UPDATE. Conform noului bilanţ, cel puţin 41 de persoane au murit şi 45 au fost rănite în incendiul care a izbucnit în interiorul bisericii, informează două surse din domeniul securităţii pentru Reuters. Incendiul a determinat blocarea intrării în biserică.

„Oamenii se adunau la etajul al treilea şi al patrulea şi am văzut fum care venea de la etajul al doilea. Oamenii s-au grăbit să coboare scările şi au căzut unul peste altul. Apoi am auzit o bubuitură, scântei şi foc ieşind pe fereastră”, a declarat unul dintre credincioşii care a reuşit să iasă din biserică, Yasir Munir, pentru Reuters. 

„Prezint sincerele mele condoleanţe familiilor victimelor nevinovate care au trecut să fie alături de Domnul lor într-una dintre casele sale de cult", a declarat preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi într-un mesaj publicat pe Twitter. 

Ştirea iniţială:

Potrivit surselor din domeniul securităţii, majoritatea victimelor se înregistrează în rândul copiilor. 

Incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit. Aproximativ 5.000 de credincioşi se aflau în biserică pentru a participa la liturghie, conform Reuters.

Giza, situat pe Valea Nilului în apropiere de Cairo, este al doilea oraş ca mărime din Egipt, având peste 3 milioane de locuitori. 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite