Escală de urgenţă a unui avion al Air Canada după ce 21 de pasageri au fost răniţi din cauza turbulenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri şi 19 membri ai echipajului
Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri şi 19 membri ai echipajului

Un avion al companiei Air Canada, care efectua zborul 88 de la Shanghai cu destinaţia Toronto, a fost nevoit să facă o escală de urgenţă la Calgary - vestul Canadei - miercuri după-amiază pentru a permite acordarea de îngrijiri medicale pentru 21 de pasageri răniţi în timp ce avionul traversa o zonă cu violente turbulenţe atmosferice, relatează Ici Radio-Canada, citat de Agerpres.

Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri şi 19 membri ai echipajului. Cei 21 de pasageri, între care trei copii, au fost transportaţi la un spital după sosirea lor la Calgary, viaţa lor nefiind în pericol. Traversarea zonei cu turbulenţe a durat 45 de minute. 

Unul dintre pasageri a relatat presei că echipajul a acţionat cu mult profesionalism. „Toţi membrii echipajului au avut un comportament exemplar. Pasagerii au fost zgâlţâiţi şi unii dintre ei au suferit răni uşoare. Ar fi putut fi mult mai rău“, a spus acesta, scrie Agerpres. 

Potrivit unui site de supraveghere a traficului aerian, avionul a deviat de la ruta sa în timp ce survola nordul Columbiei Britanice. Air Canada a avertizat Biroul de Securitate al Transporturilor (BST), care a trimis un anchetator la aeroportul din Calgary, potrivit Juliei Leroux, o purtătoare de cuvânt a BST.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite