Deputat din Knesset: „Israelul a vrut această violență. Trebuie să pună capăt ocupației”

0
Publicat:

Deputatul Ofer Cassif a fost suspendat 45 de zile de parlamentul din Israel după ce a declarat, după masacrul Hamas, că „Israelul a vrut această violență”, relatează portal de știri în limba ebraică Mako.

Deputatul Ofer Cassif FOTO Mako
Deputatul Ofer Cassif FOTO Mako

El a declarat, într-un interviu pentru presa occidentală, că „Israelul a vrut această violență” și că „toți iubitorii de pace trebuie să își unească forțele pentru ca Israelul trebuie pună capăt ocupației”.

„Datoria membrilor Knesset-ului este de a se exprima cu atenție în acest moment, având în vedere sensibilitatea publicului și, în special, de a evita declarațiile care ar putea dăuna securității statului și a publicului în timpul luptelor”, a spus Yanon Azoulai, care a prezidat Comitetul de Etică.

Comitetul de Etică a precizat că va da dovadă de „toleranță zero” față de astfel de declarații.

Cum se apără Cassif

Deputatul Ofer Cassif este de părere că „s-a bătut alt cui în sicriul libertății de exprimare politică. În fiecare dintre interviurile mele am subliniat condamnarea mea completă și dezgustarea mea profundă față de masacrele criminale ale Hamas. Declarațiile mele politice împotriva ocupației și a războiului nu sunt declarații împotriva Israelului, deoarece pacea și justiția îi servesc atât statului și locuitorilor săi”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite