Daily Telegraph: ├Änt├ólnirea lui Putin ┼či Xi Jinping marcheaz─â ├«nceputul unei noi ere ├«n geopolitic─â

0
0
vladimir putin si xi jinping foto shutterstock
Foto: Shutterstock / A ├«nceput o nou─â er─â ├«n geopolitic─â. Moscova ┼či Beijingul sunt acum legate de un obiectiv comun - ÔÇ×de a pune cap─ât Pax AmericanaÔÇŁ

După cum scrie ziarul, de acum înainte, dominaţia la nivel global a Occidentului condus de SUA nu va mai fi considerată ca ceva de la sine înţeles; acest lucru nu va mai fi tolerat.

Declara┼úia comun─â a Rusiei ┼či Chinei, adoptat─â ├«n timpul vizitei pre┼čedintelui rus Vladimir Putin la Beijing, simbolizeaz─â tranzi┼úia c─âtre o structur─â fundamental nou─â a rela┼úiilor interna┼úionale. Aceast─â opinie a fost exprimat─â vineri de ziarul britanic Daily Telegraph .

Publica┼úia noteaz─â c─â ├«nt├ólnirea lui Putin cu pre┼čedintele chinez Xi Jinping ├«n capitala chinez─â, care a avut loc ├«ntr-o perioad─â de ÔÇ×tensiune interna┼úional─â grav─âÔÇŁ, marcheaz─â ├«nceputul unei ÔÇ×noi ere geopoliticeÔÇŁ.

Potrivit ziarului, ÔÇ×De acum ├«nainte, domina┼úia la nivel global a Occidentului condus de SUA nu va mai fi considerat─â ca ceva de la sine ├«n┼úeleas─â; acest lucru nu va mai fi toleratÔÇŁ.

Potrivit Daily Telegraph, ÔÇ×dup─â decenii de umilireÔÇŁ, Rusia ┼či China ÔÇ×s-au ridicat din genunchi ┼či acum r─âstoarn─â ordinea mondial─â nedreapt─â de dup─â R─âzboiul ReceÔÇŁ. ├Än acela┼či timp, Putin este numit ÔÇ×├«nving─âtorul imediatÔÇŁ ├«n aceast─â situa┼úie.

Publica┼úia consider─â c─â prezen┼úa Chinei ca aliat va permite Rusiei s─â-┼či consolideze pozi┼úia pe scena politic─â mondial─â, precum ┼či s─â atenueze consecin┼úele eventualelor sanc┼úiuni din partea Occidentului ├«n cazul unei ipotetice invazii ruse┼čti a Ucrainei. Potrivit ziarului, sprijinul Chinei pentru cerin┼úele Rusiei fa┼ú─â de SUA ┼či NATO privind garan┼úiile de securitate, exprimat─â ├«ntr-o declara┼úie comun─â a ┼ú─ârilor, poate fi folosit de Moscova ca atu ├«n dialogul cu statele occidentale.

De asemenea, Daily Telegraph subliniaz─â c─â parteneriatul str├óns dintre China ┼či Rusia nu permite Statelor Unite s─â capteze ├«n cele din urm─â aten┼úia asupra situa┼úiei din regiunea Pacificului, care a fost considerat─â de administra┼úia de la Washington drept o direc┼úie prioritar─â a politicii externe. ├Än acela┼či timp, publica┼úia consider─â c─â, chiar dac─â Federa┼úia Rus─â are un ÔÇ×arsenal nuclear imens ┼či o armat─â eficient─â ┼či cu experien┼ú─â ├«n lupt─âÔÇŁ, China ÔÇ×mult mai bogat─â ┼či mai populat─âÔÇŁ este cea care va da tonul rela┼úiilor dintre ┼ú─âri. Articolul concluzioneaz─â c─â Moscova ┼či Beijingul sunt acum legate de un obiectiv comun - ÔÇ×de a pune cap─ât Pax AmericanaÔÇŁ.

Putin a sosit vineri la Beijing, unde s-a ├«nt├ólnit cu Xi Jinping. Aceasta este prima vizit─â a unui lider rus ├«n China de la ├«nceputul pandemiei. ├Än timpul discu┼úiilor la summit-ul ruso-chinez, a fost adoptat─â o declara┼úie comun─â a Rusiei ┼či Chinei privind intrarea ├«ntr-o nou─â er─â a rela┼úiilor interna┼úionale ┼či dezvoltarea durabil─â global─â.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite