China avertizează că ţările care boicotează diplomatic Jocurile Olimpice vor plăti

0
0
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

China a avertizat, joi, naţiunile care au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, că “vor plăti”.

Până acum, au anunţat un boicot diplomatic al JO din 2022 SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada.

“Folosirea de către SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada pentru manipulare politică reprezintă o metodă nepopulară şi de autoizolare. Ei inevitabil vor plăti preţul pentru greşeala lor”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, potrivit AFP.

Wenbin a precizat că ţara sa nu a trimis invitaţii naţiunilor în cauză. “Indiferent dacă reprezentanţii lor vor veni sau nu, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor fi un succes”, a adăugat oficialul chinez.

Regimul din China este acuzat de occidentali de încălcarea drepturilor omului, în special în regiunea cu majoritate musulmană Xinjiang.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2021. Din cauza restricţiilor impuse în pandemie, la Beijing ar urma să facă deplasarea puţini responsabili mondiali. Dintre aceştia, preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat deja invitaţia omologului său chinez Xi Jinping. Franţa ar urma să o trimită la JO pe Roxana Mărăcineanu, ministru delegat al Sporturilor.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite