Cel puţin 50 de oameni au murit într-un atac sinucigaş comis într-o moschee din Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise marţi într-un atac sinucigaş atribuit grupării jihadiste Boko Haram şi comis într-o moschee din Mubi, una dintre cele mai periculoase oraşe din Nigeria.

Explozia a avut loc în timpul rugăciunii de dimineaţă la Moscheea Madina din Mubi, oraş nigerian aflat la de la graniţa cu statul Camerun.

"Pentru moment avem cel puţin 50 de morţi" şi mai mulţi răniţi, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Adamawa, Othman Abubakar.

Potrivit surselor, atacul a fost comis de un adolescent kamikaze, care s-a amestecat printre credincioşi şi-a detonat centura cu explozivi în interiorul moscheii.

Alte cel puţin 20 de persoane au fost rănite în atentat şi au fost transportate la spitale din regiune, a declarat Idris Garge, coordonatorul zonal al Agenţiei naţionale pentru situaţii de urgenţă.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar el poartă marca grupării Boko Haram, care întreprinde în mod regulat atacuri împotriva satelor din regiune şi atentate sinucigaşe.

Mubi este un oraş din regiunea Adamawa, zonă în care militanţii Boko Haram au controlat vaste teritorii până în 2015.

Potrivit datelor oficiale, în ultimii ani, jihadiştii au ucis peste 20.000 oameni în Nigeria, iar peste 2,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să fugă din calea conflictelor sângeroase.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite