UPDATE Atac sinucigaş lângă Ambasada Rusiei de la Kabul: Cel puțin doi morți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozibilul în apropierea intrării în Ambasada Rusiei la Kabul, a anunţat luni poliţia afgană, adăugând că atacatorul a fost împuşcat fatal de gărzi înarmate în momentul în care se apropia de poartă. Cel puțin doi angajați ai reprezentanței diplomatice rusești au fost uciși în această explozie.

Ambasada Rusiei în Afganistan a fost vizată de un atac sinucigaș FOTO Wikipedia
Ambasada Rusiei în Afganistan a fost vizată de un atac sinucigaș FOTO Wikipedia

UPDATE 13.22 MAE de la Moscova a anunțat luni că doi angajați ai Ambasadei Rusiei în Afganistan au fost uciși într-un atac sinucigaș. De asemenea, „există răniți în rândul cetățenilor afgani”.

- Știrea inițială

Poliţia afgană a precizat la rândul său că un kamikaze a detonat explozibili în apropiere de intrarea ambasadei Rusiei la Kabul.

„Înainte de a ajunge la ţintă, atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile (talibane) de la ambasada rusă... nu există deocamdată informaţii despre victime”, a declarat pentru agenţia de presă britanică Mawlawi Sabir, şeful circumscripţiei de poliţie în care a avut loc atacul, potrivit Reuters, preluată de Agerpres și digi24.ro.

⚡️ The explosion at the Russian Embassy in Kabul killed or injured 15 to 20 people. According to local media, two Russian diplomats may have died.A suicide bomber blew himself up when a Russian diplomat came out to name visa applicants.👉Subscribe https://t.co/zTqgQwThV5 pic.twitter.com/BVL7r880DT

— FLASH (@Flash43191300) September 5, 2022

Rusia și-a menținut ambasada la Kabul

Rusia este una dintre puţinele ţări care şi-au menţinut ambasada la Kabul după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, în urmă cu mai bine de un an.

Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernarea talibană, cele două părţi au purtat discuţii pe tema unui acord privind furnizarea de benzină şi a altor mărfuri, aminteşte Reuters.

BREAKING: Suicide explosion at Darul Aman road outside the Russian embassy in Kabul. As per initial unconfirmed reports, Russian diplomats and Afghans are among those killed and wounded. #Afghanistan https://t.co/AWxBxRSfT5

— FJ (@Natsecjeff) September 5, 2022

Explozie de proporții la o moschee

Pe 18 august, lucrătorii sanitari din Afganistan au transmis că o explozie de proporţii din interiorul unei moschei din capitala Kabul a ucis cel puţin trei persoane. Zeci de persoane, inclusiv copii, au fost duşi la spitalul de urgenţă al oraşului.

Unele rapoarte, care nu au putut fi confirmate independent, susţin că imamul moscheii a fost ucis.

Mulţimile erau adunate pentru rugăciunile de seară, când o bombă puternică a explodat în incinta moscheii din oraş. Această ultimă explozie s-a produs la două zile după ce talibanii au sărbătorit un an în fruntea statului.

Minoritatea șiită Hazara, vizată de Statul Islamic

În ultimii ani, inclusiv în săptămânile recente, gruparea Statului Islamic a atacat moschei şi alte ţinte, vizând în special minoritatea şiită Hazara.

Săptămana trecută, un cleric proeminent a fost ucis într-un atac sinucigaş al Statului Islamic, de la o şcoală religioasă din Kabul – transmite corespondentul BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite