Atac al grupărilor criminale din Mexic asupra unui convoi de operaţiuni speciale, soldat cu 13 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţe speciale mexicane FOTO SHUTTERSTOCK
Forţe speciale mexicane FOTO SHUTTERSTOCK

Cel puţin cinci poliţişti şi opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost omorâţi în acest atac pus la cale de grupări criminale.

Oficialii au fost prinşi joi, 18 martie, într-o ambuscadă întinsă de o grupare criminală în statul Mexico, informează Agerpres.

Poliţiştii şi reprezentanţii procurorului general desfăşurau o acţiune împotriva grupurilor armate ce operează în zona municipalităţii Coatepec Harinas.

„Ştim, deocamdată, că cinci poliţişti şi opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost ucişi în acest atac laş", se precizează într-o declaraţie comună a celor două instituţii.

Gărda Naţională şi Departamentul Apărării şi al Marinei au lansat o vânătoare de oameni pentru a găsi atacatorii.

Conform sursei citate, statul Mexico, care se învecinează cu capitala, este considerat unul dintre cele mai violente din ţară. Mai multe carteluri de traficanţi de droguri operează acolo, printre care Familia Michoacana.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic de când guvernul federal a lansat o operaţiune militară antidrog în decembrie 2006.

Guvernul atribuie majoritatea acestor crime unor grupuri criminale.

Citeşte şi:

Administraţia Biden, confruntată cu un aflux de minori neînsoţiţi la frontiera americano-mexicană

Opt răniţi în urma unui presupus atac terorist în sudul Suediei. Atacatorul, înarmat cu o armă albă, a înjunghiat oameni la întâmplare

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite