Argentina foloseşte drone pentru a identifica evazioniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evazioniştii din Argentina sunt urmăriţi cu ajutorul avioanelor fără pilot, care au identificat până în prezent 200 de vile şi 100 de piscine în zona din jurul oraşului Buenos Aires care nu au fost declarate de proprietari, a anunţat agenţia de administrare fiscală, citată de Daily Mail.

Avioanele fără pilot au survolat exclusivistul cartier din apropierea capitalei oraşului şi au realizat fotografii ale caselor luxoase înregistrate ca fiind goale, relatează cotidiaul britanic. Proprietarii au fost anunţaţi să îşi actualizeze documentele, altfel vor primi amenzi considerabile.

Evaziunea fiscală a fost estimată la 1,5 de milioane de euro. Fiecare avion fără pilot costă aproximativ 7.600 de euro, iar tehnologia este folosită în general de forţele de securitate din Argentina.

Dronele sunt avioane controlate de la distanţă de piloţi aflaţi la sol sau care efectuează o misiune programată anterior. Folosirea lor s-a extins rapid în Argentina, precum şi în restul Americii de Sud. Ele au fost mobilizate în scopuri diverse, cum ar fi localizarea rutelor de trafic de droguri, monitorizarea suprafeţelor cultivate de ferme şi căutarea de situri arheologice.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite