Vitali Kliciko, fostul campion mondial la box, este noul primar al Kievului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vitali Kliciko, fostul campion mondial transformat în lider al mişcării Euromaidan, a fost ales primar al Kievului, a anunţat Petro Poroşenko, noul preşedinte al Ucrainei.

Potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, fostul campion  mondial la box a fost votat de 57% dintre locuitrii Kievului., devansându-i pe alţi şapte candidaţi care au intrat în cursa pentru primăria capitalei Ucrainei, un oraş cu aprope 3 milioane de locuitori.

Fratele actualului campion mondial la box, Vladimir Kliciko,  Vitali a fost unul dintre liderii opoziţiei care a pus umărul la căderea fostului preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, în februarie.

"Voi fi candidat la prezidenţiale. Sunt convins că trebuie să schimbăm complet principiile şi regulile jocului în Ucraina, trebuie să restabilim dreptatea", declara Kliciko în februarie, după schimbarea de putere de la Kiev. 

Ulterior, fostul campion mondial s-a răzgândit şi a renunţat la candidatura pentru preşedinţie, optând, în schimb, pentru cursa de primar al Kievului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite