VIDEO Franţa: Un politician celebru se retrage din coaliţia de guvernare, din cauza politicii lui Sarkozy faţă de rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cunoscut membru al majorităţii de dreapta din Franţa, Amine Benalia-Brouch, s-a retras din coaliţia de la putere, în special din cauza politicii faţă de rromi, relatează Le Figaro.

"Îl abandonez pe Nicolas Sarkozy cu o mare bucurie, nu cu tristeţe. Intrarea (europarlamentarului controversat Philippe de - n.red.) Villiers în majoritate, apoi dezbaterea privind identitatea naţională, căreia m-am opus vehement, iar acum tema lipsei de securitate care revine odată cu alegerile, m-au convins să părăsesc UMP", a declarat, pe Facebook, politicianul în vârstă de 23 de ani.

"Putem face politică de securitate. Dar acum este absurd. Există o stigmatizare totală: astăzi sunt rromii, care sunt români, dar mâine cine va fi? Ar putea fi vizaţi portughezii sau oricine altcineva. Nu este normal", a subliniat politicianul, născut din tată algerian şi mamă portugheză. .

El a anunţat că intenţionează să se alăture mişcării fostului premier Dominique de Villepin. "Este un om bun. Nu a fost ales niciodată. Întotdeauna a fost în umbra cuiva. A spus nu războiului din Irak, iar acest lucru îmi convine", a explicat el.

Amine Benalia-Brouch a devenit cunoscut în septembrie 2009, când ministrul de interne Brice Hortefeux a făcut declaraţie controversată despre originea sa algeriană.

Ministrul a fost înregistrat când o femeie i l-a prezentat pe tânăr: "Acesta este micul nostru arab". "Mereu este unul. Când este unul, merge, când sunt mai mulţi, atunci apar problemele", a replicat ministrul.

Citiţi şi:

BUZĂU: Ţiganii din Calvini sunt hotărâţi să se ducă iar în Franţa

În urma acestor afirmaţii, Hortefeux a fost condamnat de tribunalul corecţional din Paris la plata unei amenzi de 750 de euro şi 2.000 de euro ca despăgubiri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite