VIDEO Explozii puternice într-o brutărie din Barcelona. Cel puţin 20 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
explozii in barcelona

21 de persoane au fost rănite sâmbătă dimineaţa - cele mai multe uşor, însă una se afla în stare critică - în urma a două explozii care au avut loc într-o brutărie din Barcelona, potrivit news.ro.

Exploziile au avut loc sâmbătă dimineaţa, între orele locale 7.00 (8.00, ora Românei) şi 8.00 (9.00, ora României), într-o brutărie situată pe strada Marina din Barcelona.

Prima explozie, fiind cea mai puternică, s-a produs, în apropiere de bulevardul Las Ramblas, cel care a fost ţinta unui atentat terorist pe 17 august, soldat cu moartea a 14 persoane. Cea de-a doua explozie a avut loc la scurt timp în brutăria aflată la primul nivel al unei clădiri cu şapte etaje, situată în cartierul Carrer de la Marina din Barcelona.

O persoană e în stare critică
Majoritatea victimelor exploziilor de sâmbătă au fost transportate la spital. O persoană se află în stare critică, opt sunt rănite grav, în timp ce alte 12 au suferit răni minore.

Autorităţile au anunţat, iniţial, că o acumulare de gaze pare să fi fost principala cauză. News.ro scrie că, potrivit serviciilor de urgenţă, a explodat boilerul localului. şi că  deflagraţia a provocat pagube inclusiv în anexele brutăriei. Incinta brutăriei era ventilată, potrivit aceleiaşi surse.

O coloană de fum s-a ridicat deasupra clădirii, ceea ce a determinat  serviciile de urgenţă să le ceară locuitorilor blocului în care a avut loc explozia să nu iasă din casă.

Cotidianul spaniol „El Pais“ scrie că persoanele aflate în apropierea brutăriei au fost tratate pentru inhalare de fum.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite