Ucraina uneşte planeta: Ce i s-a strigat lui Svitolina în timpul meciului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Svitolina

În decurs de o săptămână, Rusia, un stat agresor, a devenit cea mai antipatică ţară din lume, în timp ce Ucraina, victima unei invazii militare, e admirată şi susţinută de oameni de pe tot mapamondul.

Ucrainenii sunt cei mai iubiţi cetăţeni ai lumii, la ora actuală! Fie că vorbim despre cei care au rămas acasă pentru a-şi apăra ţara, despre refugiaţii care sunt primiţi cu braţele deschise peste tot sau despre sportivii care poartă culorile galben-albastru, în diferite competiţii.

Iar dragostea oamenilor pentru sportivii ucraineni se vede cel mai bine, în aceste zile, în cele două turnee WTA care sunt organizate la Monterrey (Mexic) şi la Lyon (Franţa). 

În prima întrecere, joacă Elina Svitolina - foto (27 de ani, 15 WTA), în timp ce Dayana Yastremska (21 de ani, 140 WTA) e angrenată în competiţia de la Hexagon. Ambele ucrainence sunt favoritele tribunelor, de câte ori intră pe teren.

În noaptea de joi spre vineri, Svitolina a trecut de bulgăroaica Tomova (27 de ani, 103 WTA) după un meci pe muchie de cuţit: 7-6, 3-6, 6-2. În decisiv, Svitolina a fost condusă cu 2-0, moment în care din tribune i s-a strigat: „Ucrainenii nu renunţă niciodată!“. De aici, a şi început revenirea Elinei, care a luat şase game-uri la rând pentru a-şi adjudeca victoria şi calificarea, în sferturi, unde o va întâlni pe Osorio Serrano (Columbia, 20 de ani, 44 WTA).

După victoria cu Tomova, Svitolina chiar a făcut referire la îndemnul primit din tribune, dar şi la faptul că un suporter a fluturat, în permanenţă, un steag mare al Ucrainei.

VEZI INTERVIUL ACORDAT DE SVITOLINA

Yastremska: „Vreau să câştig pentru ţara mea“

Scene emoţionante şi la Lyon, unde Dayana Yastremska a trecut de Cristina Bucsa (Spania, 24 de ani, 139 WTA), scor 6-2, 6-3. În sferturi, Yastremska o va întâlni pe Jasmine Paolini (Italia, 26 de ani, 48 WTA). 

Vizibil emoţionată, Yastremska a explicat, după succesul cu Buca, ce o motivează, în aceste zile: „Am mari emoţii, pentru că vreau să câştig pentru ţara mea. E un turneu emoţionant pentru mine. Dar mă bucur că am câştigat, astăzi“.

VEZI GESTUL FĂCUT DE YASTREMSKA DUPĂ VICTORIA DE LA LYON

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite