Un soldat ucrainean a izbucnit în lacrimi  în faţa unei gropi comune din Bucea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Un militar ucrainean a izbucnit în lacrimi în timp ce însoţea jurnaliştii în Bucea, oraş marcat de atrocităţile armatei ruse, care a lăsat la plecare sute de civili morţi pe străzi.

În timp de jurnaliştii documentează masacrul comis de trupele ruse în Bucea, soldatul ucrainean e surprins plângând. Imaginea civililor ucişi cu sânge rece şi aruncaţi într-o groapă comună e copleşitoare.

Cei care nu au fost aruncaţi în gropi comune au fost lăsaţi pe străzi.

Soldat ucrainean fotografiat plângând în faţa unei gropi comune din Bucha FOTO-Profimedia

FOTO: Profimedia

Primarul oraşului Bucea (Uraina), Anatoliy Fedoruk, a declarat pentru CNN, luni dimineaţă, că ucrainenii nu vor ierta poporul rus pentru atrocităţile petrecute în localitate. „Jumătate din oraş este distrus”, copii, mame şi bătrâni fiind victimele principale ale măcelului, potrivit oficialului ucrainean.

„Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul rus al Apărării, să facă un safari în Ucraina şi nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucea şi a zonelor învecinate”, a adăugat el.

Iar preşedintele Ucrainei, care a ajuns luni în Bucha, a acuzat Rusia de comiterea unui genocid.

Volodomir Zelenski a arătat imagini din Bucea şi în Parlamentul României, luni, când a susţinut un discurs.

„Vă cer scuze pentru imaginile dure, dar aceasta este realitatea, la fel de dură. Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti, vor să treacă de oraşul Mikolaiv ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa, e un pas până în Moldova”, a spus preşedintele ucrainean în faţa românilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite