Un român a murit şi alţi patru sunt răniţi în urma prăbuşirii unei clădiri în construcţie, la Anvers. Bilanţul tragediei este de trei morţi şi 12 răniţi

0
0
Foto AFP
Foto AFP

ţiUn muncitor român a murit şi alţi patru sunt răniţi în urma prăbuşirii unei şcoli aflate în construcţie în oraşul belgian Anvers (Antwerp). Pe şantier munceau mai mulţi cetăţeni români, portughezi şi ucraineni. Bilanţul indică 4 morţi şi 12 răniţi. Cauzele prăbuşirii nu sunt cunoscute.

UPDATE 15:09 Potrivit Digi24, un muncitori român a murit şi alţi patru conaţionali sunt răniţi în urma accidentului de vineri. Bilanţul care indica iniţial doar un mort a crescut la trei decese şi 12 răniţi. Doi oameni sunt în continuare daţi dispăruţi.

***

O clădire nouă s-a prăbuşit parţial vineri în districtul Nieuw Zuid, la sud de Anvers. Potrivit Nieuwsblad, există cel puţin 20 de răniţi. O persoană a murit. Cinci persoane sunt încă dispărute, a spus poliţia, citată de notează sudinfo.be.

Potrivit unui muncitor, schela s-a plăbuşit brusc în timp ce muncitorii erau ocupaţi să cureţe faţada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost daţi dispăruţi.

cladire prabusita anvers antwerp belgia foto AFP

Pompierii şi-au continuat căutările după-amiaza târziu. Au fost ajutaţi de echipe de câini de urmărire şi de o dronă de protecţie civilă, precum şi de un antreprenor, care a trimis echipamente speciale pentru a muta în siguranţă cele mai grele resturi. 

Dintre cei salvaţi din dărâmături, nouă au fost răniţi. Patru dintre aceştia se află în stare „foarte gravă”, patru sunt în stare gravă şi unul este uşor rănit. Decedatul a fost găsit sub dărâmături.

cladire prabusita anvers antwerp belgia foto AFP

Gestionarea incidentului a creat o mulţime de blocaje în cartier. Serviciile de urgenţă şi primarul din Anvers, Bart De Wever, au cerut să evite Nieuw Zuid şi să elibereze spaţiu cât mai mult posibil pentru a permite serviciilor de urgenţă să îşi facă treaba.

Clădirea parţial prăbuşită este o clădire şcolară, o şcoală primară cu o sală de sport. Se spune că persoanele rănite şi dispărute sunt în principal lucrători. „Gândurile mele sunt cu victimele şi cu cei dragi”, a comentat De Wever pe Twitter.

VIDEO sudinfo.be

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite