Un pod feroviar rusesc de maximă importanţă a fost distrus la Belgorod, lângă graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Un pod feroviar rusesc de mare importanţă a fost avariat la Belgorod, lângă graniţa cu Ucraina într-un suspect act de sabotaj. Rusia se bizuie în prezent pe căile ferate pentru a-şi muta forţele de atac în pregătirea unui asalt masiv asupra estului Ucrainei.

Fotografiile de pe podul din regiunea Belgorod din Rusia arată că o secţiune de şină a fost forţată în sus, probabil din cauza unei explozii.

Imaginile, precum şi ştirile despre incident, au fost publicate pentru prima dată marţi, de guvernatorul local rus şi de presa locală.

„Nu există victime”, a scris guvernatorul Vyacheslav Gladkov într-o declaraţie online. „Doar calea ferată este distrusă... Vă voi informa mai târziu despre motive”.

Un posibil sabotaj 

Incidentul vine în contextul în care Rusia a început să-şi militarizeze regiunile de graniţă din apropierea Ucrainei, lansând alerte de ameninţări, ridicând puncte militare de control şi mobilizând localnicii. Acestea sunt semne că ţara încearcă să-şi îndrepte atacurile exclusiv către partea de est a Ucrainei, scrie The Guardian.

Momentan, Ucraina nu a confirmat dacă se află în spatele atacului asupra podului de cale ferată. Comentatorii au spus că ar avea sens un raid transfrontalier menit să încetinească relocarea Rusiei de artilerie grea şi alte vehicule militare necesare pentru a se pregăti pentru un asalt în regiunea Donbas.

Rusia se bazează foarte mult pe calea ferată pentru a-şi muta echipamentul militar. Podul se află la doar patru mile (puţin peste 6 kilometri) de graniţă pe o linie feroviară care merge spre sud în Ucraina şi se află pe o linie de alimentare între Rusia şi teritoriul pe care îl deţine aproape de oraşul Izium, lângă Donbas.

Posibilitatea unui atac rusesc pentru sporirea urii faţă de ucraineni

Serviciile secrete ucrainene au avertizat că Rusia ar putea pregăti atacuri de tip „steag fals” care ar putea justifica o nouă ofensivă în săptămânile următoare.

„Serviciile de informaţii ruse plănuiesc o serie de atacuri teroriste cu bombardarea şi compromiterea clădirilor rezidenţiale, spitalelor şi şcolilor din aşezările ruseşti”, a declarat general-major Kyrylo Budanov, şeful serviciilor de informaţii militare din Ucraina.

Vladimir Putin a declarat marţi că războiul va continua „până la finalizarea lui completă şi ne vom atinge obiectivele”, dând vina pe Occident pentru că a forţat Rusia să atace Ucraina. El a negat, de asemenea, dovezile conform cărora soldaţii ruşi au comis crime de război în oraşul ucrainean Bucha.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite