Ucraina le cere cetăţenilor să ignore „predicţiile apocaliptice” cu privire la o eventuală invazie a Rusiei: „Inamicul ar trebui să se teamă de noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, le-a cerut oamenilor, duminică, să ignore „predicţiile apocaliptice” cu privire la o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia, el precizând că ţara este puternică şi beneficiază de o susţinere internaţională fără precedent, relatează Reuters.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina nu este Titanic şi a acuzat Washingtonul şi presa că alimentează panica, ceea ce afectează economia.

„Astăzi, Ucraina are o armată puternică, sprijin internaţional fără precedent şi încrederea ucrainenilor în ţara lor. Inamicul ar trebui să se teamă de noi, nu să ne fie nouă teamă de el”, a notat Kuleba pe Twitter, duminică.

Sâmbătă, doi oficiali americani au afirmat că Rusia ar putea fi pregătită pentru invadarea Ucrainei la jumătatea lunii februarie, având 70 la sută din forţele militare necesare şi trimiţând la frontieră şi mai mulţi militari.

Jake Sullivan, reprezentant al Casei Albe, a afirmat că Rusia poate acţiona militar în orice moment, însă încă ar putea alege calea diplomaţiei.

„Diferite capitale au diferite scenarii, însă Ucraina este gata pentru orice va fi”, a afirmat Kuleba.

Rusia a concentrat peste 100.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina, ceea ce face să crească temerile cu privire la un atac al ruşilor. Moscova a precizat că nu plănuieşte invadarea Ucrainei, însă ar putea acţiona dacă cerinţele sale de securitate nu vor fi satisfăcute. Cerinţele includ promisiunea că NATO nu va accepta niciodată ca membru Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite