Ucraina, despre anunțul Kremlinului cu privire la încetarea focului: O „ipocrizie”

0
Publicat:

Kievul a respins joi seara încetarea focului ordonată de Vladimir Putin, calificând drept „ipocrită” decizia liderului de la Kremlin.

Soldați ucraineni în tranșee FOTO Profimedia
Soldați ucraineni în tranșee FOTO Profimedia

„În primul rând, Ucraina nu atacă teritorii străine și nu ucide civili, așa cum face Federația Rusă. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație din teritoriul său”, a reacționat pe Twitter consilierul prezidențial Mîhailo Podoliak în urma unui comunicat al Kremlinului cu privire la încetarea focului în Ucraina cu prilejul Crăciunului pe rit vechi.

„În al doilea rând, Federația Rusă trebuie să părăsească teritoriile ocupate (în Ucraina, n. red.) - abia atunci va fi un armistițiu temporar. Păstrați ipocrizia pentru voi”, a transmis oficialul ucrainean.

Anterior, Kremlinul a anunțat aplicarea unei încetări a focului din partea armatei ruse începând de vineri, ora 12.00, până la miezul nopții de sâmbătă spre duminică. Ordinul survine în urma unui apel la armistițiu cu prilejul Crăciunului de rit vechi făcut de patriarhul Kirill I, un susținător al invaziei ruse din Ucraina.

Apelul lui Kirill I fusese respins de Mîhailo Podoliak, care a denunţat o „capcană cinică” şi un „element de propagandă”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite