Toţi parlamentarii germani musulmani au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei şase musulmani, membri ai parlamentului german, au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, în timp ce Angela Merkel a fost criticată pentru opoziţia ei la acest proiect legislativ, atunci când a declarat: „Căsătoria este între un bărbat şi o femeie”, relatează The Independent.

În ciuda opoziţiei cancelarului german, măsura istorică a „căsătoriei pentru toţi” a fost aprobată  cu 393 de voturi pentru şi 226 împotrivă, un vot ce a fost primit cu ovaţii deschise din partea reprezentanţilor ce au susţinut această schimbare legislativă.

Partidul Verde, ai cărui membri au lansat confetti în camera Bundestag-ului la anunţul rezultatului acestui vot, a confirmat că toţi cei patru membrii musulmani au votat pentru această legislaţie.

Aydan Ozoguz, un alt parlamentar musulman al Partidului Social Democrat, a declarat că a votat pentru, după ce partidul său a criticat-o pe Angela Merkel pentru întârzierea ruşinoasă a acestei schimbări legislative.

Această temă a divizat Uniunea Creştin Democrată, coaliţia Angelei Merkel, ce rămâne principalul grup parlamentar şi care conduce în sondajele de opinie pentru alegerile din luna septembrie.

Angela Merkel a fost întotdeauna clară în ceea ce priveşte opoziţia ei personală faţă de egalitatea căsătoriei, dar membrul partidului ei, Cemile Giousouf, primul reprezentant musulman ales în Bundestag în anul 2013, a fost unul dintre primii ce a susţinut această legislaţie.

Activistul Filipe Henriques a comentat această situaţie mai puţin obişnuită, declarând că „Cemile este o femeie musulmană şi o conservatoare. Ea a votat pentru egalitatea căsătoriei, iar majoritatea colegilor ei din CDU au votat împotrivă. Merkel consideră căsătoria legătura sacră dintre un bărbat şi o femeie. Majoritatea germanilor şi toţi reprezentanţii musulmani cred în egalitate. Cine are nevoie de integrare?”

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite