Timoşenko promite că dacă va fi aleasă preşedinte al Ucrainei, Iaţeniuk va rămâne în funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanta partidului Batkivşcina, Iulia Timoşenko, candidată la alegerile prezidenţiale din Ucraina, a declarat vineri că dacă va fi aleasă în funcţia de preşedinte al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, actualul prim-ministru, va rămâne la conducerea Guvernului, informează site-ul Gazeta.ua, citat de Mediafax.

„După alegerile prezidenţiale, dacă voi obţine o victorie, Arseni Iaţeniuk va rămâne premier” al Ucrainei, a declarat fostul prim-ministru de la Kiev. Timoşenko a anunţat că, în calitate de preşedinte al ţării, va organiza un referendum cu privire la aderarea Ucrainei la NATO

„În calitate de preşedinte, voi consulta populaţia asupra integrării în Uniunea Europeană. În al doilea rând, voi organiza neapărat un referendum cu privire la intrarea ţării în NATO”, a declarat candidata la prezidenţiale din partea partidului Batkivşcina.

Revenirea lui Timoşenko pe scena politică a avut loc în februarie, imediat după eliberarea sa din închisoare, unde a fost închisă de justiţia fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Aceasta a lansat o mişcare de „rezistenţă” faţă de agresiunea rusă şi a promis aderarea la Uniunea Europeană.

Timoşenko nu stă prea bine în ceea ce priveşte susţinerea electoratului, aceasta fiind cotată cu în jur de 6 la sută din intenţiile de vot.

Cel mai recent sondaj electoral realizat de Institutul Internaţional de Sociologie de la Kiev îl creditează pe Petro Poroşenko, supranumit „regele ciocolatei“, cu cele mai multe intenţii de vot, fiind opţiunea numărul unu pentru 54,7% dintre electori. Astfel, oligarhul ucrainean ar deveni preşedinte încă din primul tur de scrutin, care va avea loc duminică 25 mai.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite