„Sunt extratereştri în dormitor”: tot mai mulţi nord-irlandezi raportează fenomene aeriene inexplicabile sau „imagini stranii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntele Slemish din Irlanda de Nord FOTO SHUTTERSTOCK
Muntele Slemish din Irlanda de Nord FOTO SHUTTERSTOCK

Raportările de fenomene aeriene misterioase sau obiecte zburătoare neidentificate au cunoscut o uşoară creştere în Irlanda de Nord: în 2021, poliţia a primit opt informări de la cetăţeni care au observat discuri plutitoare sau imagini stranii pe camerele CCTV, cu două mai multe decât în 2020.

În luna mai, irlandezii au anunţat autorităţile că au văzut lumini albe după trecerea unui elicopter şi un obiect bizar în formă de disc zburând deasupra munţilor Slemish din comitatul Antrim, relatează Guardian.

În iulie, cineva a raportat „imagini stranii” apărute pe camerele CCTV într-o casă şi un altul un obiect zburător în formă de cupolă cu opt lumini.

În septembrie, poliţia a auzit de un incident privind „prezenţa unor extratereştri în dormitor” ca luna următoare un pacient psihiatric să denunţe că a fost răpit de extratereştri.

În noiembrie a venit ultima raportare a unor „lumini neobişnuit de strălucitoare” pe cer.

Purtătorul e cuvânt al poliţiei din Irlanda de Nord a declarat că nu s-a deschis niciun fel de investigaţie cu privire la aceste incidente.

Nick Pope, un jurnalist britanic care s-a ocupat de investigarea OZN-urilor pentru Ministerul britanic al Apărării, spune că o posibilă explicaţie pentru  înmulţirea acestor observaţii este pandemia, pentru că, fiind nevoiţi să stea n case şi dispunând de mai mult timp liber, irlandeze au fost mai atenţi la fenomene pe care nu le-ar fi observat anterior.

O altă explicaţie este urmărirea situaţiei din SUA unde guvernul ia în serios problema fenomenelor aeriene inexplicabile ca o chestiune de securitate naţională şi chiar a lansat mai multe iniţiative în acest sens.

„Din păcate, numărul observaţiilor raportate rămâne destul de scăzut, de aceea suspectez că există o subraportare cronicizată probabil din cauza stigmei percepute legat de asta. E posibil să avem de-a face cu o consecinţă a faptului că Ministerul Apărării a întrerupt investigaţiile asupra acestor fenomene în 2009”, a explicat el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite