Soluția găsită într-un sat pentru criza de locuri de veci: cei care aleg incinerarea primesc stimulente

0
Publicat:

Tropea, care a fost numit cel mai frumos sat din Italia în 2011, a rămas fără locuri în cimitir. Autoritățile locale au ales o soluție de moment.

Mai multe sate se confruntă cu lipsa locurilor de veci FOTO Pixabay
Mai multe sate se confruntă cu lipsa locurilor de veci FOTO Pixabay

Satul italian Tropea, care a fost ales „Borgo dei Borghi 2021”, luând titlul de cel mai frumos sat din Italia în 2021, se confruntă cu o reală problemă privind locurile de veci.

Autoritățile locale caută o soluție temporară până la construirea unui nou cimitir, oferind  un stimulent celor care aleg incinerarea în loc de înhumare, informează Corriere della Sera.

Primăria Tropea a alocat 20.000 de euro pentru stimulente, iar rudele celor decedați vor putea solicita banii în termen de 60 de zile de la incinerare.

Rudele celor decedați pot cere ajutorul financiar care va fi disponibil până la epuizarea fondurilor, pe tot parcursul anului 2024. "Am creat 100 de locuri, însă acest număr este mic comparativ cu cel necesar", spune primarul Nino Macri.

În urmă cu câțiva ani, din cauza lipsei de locuri de veci, locuitorii trebuiau să dea mită pentru a-și îngropa morții. Trupurile dezgropate nu erau complet descompuse, fiind incinerate sau aruncate la gunoi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite